Koronatilanne pahentaa jo entuudestaan olevaa korjausvelkaa viemäriremonttien osalta. Joidenkin rintamamiestalojen viemärit ovat olleet jopa 70 vuotta vanhoja. Näin vanhat putket ovat suuri riski ja on huolestuttavaa, että saneerausta venytetään entisestään koronan pelossa.

Vanha muoviputki voi haljeta, mutta sitäkin tyypillisempää on, että joustavuutensa menettäneet kumitiivisteet vuotavat.
–Tyypillisissä tapauksissa likavesi on valunut keittiön lattian alle, josta se nousee puurakenteita pitkin seiniin.

Tekemällä sukitusremontin ajoissa, säästytään seinien ja lattioiden purkamiselta. Viemärisukituksessa epoksilla kyllästetty sukka asennetaan entisen viemäriputken sisälle paineilman avulla. Kovetuttuaan sukka muodostaa uuden, kantavan muoviputken vanhan viemäriputken sisälle. Sukitusmenetelmän etuina ovat nopeus ja edullisuus.

Korjausvelan kasvu on huomattu myös Suomen LVI-liitossa, josta Toiminnanjohtaja Samuli Könkö muistuttaa, ettei koronan vuoksi pidä siirtää tarvittavia töitä eteenpäin. LVI-tekniikka on keskeisessä osassa ihmisten elämää ja näiden järjestelmien on toimittava.

Muistattehan, että saneeraukset pystytään tekemään niin, ettei asiakkaiden tai työntekijöiden terveys vaarannu. Esimerkiksi Putkihakan asentajat käyttävät maskia ja suojakäsineitä.

Yhteystiedot:
Henri Strengell, Putkihaka oy
Henri.strengell@putkihaka.fi
p. 045 238 5304